söndag 15 augusti 2021

Farmorsrutor!

Mannen fick hjälpa mig, det var lite pöligt, som man säger. Besvärligt och bökigt alltså. Att få in filten...

...i skannern. 

Visst har jag både zoomat ut och in på de här färggranna rutorna många gånger förut, men inte så här.

Skannern ska bli min bästa vän, har jag tänkt. Ett ovärderligt hjälpmedel när man vill ladda in gamla foton eller jobba med collage-teknik eller annan så kallad mixed-media-konstfärdighet. Så varför inte skanna in en fin filt? Åtminstone väl valda delar - rutor - av den.

Jag vill skanna hela världen, lilla mamma! Eller lilla farmor då!

Sköt om er.

<3

/helena

ps Det var nog när ordbehandlaren inte ville godkänna farmorsrutor, bara mormorsrutor, i samband med gårdagens inlägg, som jag bestämde mig för att ge farmorsrutan ett namn - och ett helt eget inlägg. Här är det. Och världens gulligaste lilla rutiga filt. 

Jag vet inte hur många gånger jag suttit med den här över benen, eller med den under rumpan, och försökt, verkligen försökt, komma på exakt vilken ruta som är vackrast. Vilken färgkombination som är allra mest oemotståndlig. Det går bara inte att bestämma. Fast jag tycker väldigt mycket om rutan längst ner till höger på den översta bilden, och den längst upp till höger på bild nummer tre. 

Så, jag antar att jag är svag för det här med blått och rosa. Fint så. Hej och hå. Här ska skannas på! (Finns det något i hela vida vintage-världen som inte går in i skannern, tros...). Och ja, skannern/skrivaren är köpt second hand för några år sedan. Så det så. Inget nytt här inte. Varken under solen - eller i skannern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar