tisdag 10 augusti 2021

Bland blad, illustrationer och isbjörnar

Ett litet snabbt hej här från mig idag. Kommer ni ihåg att jag lurade hösten i år? Att jag gjorde färdigt en tanke, ett arbete, från ax till limpa, på tre röda? Tror det är ett par veckor sedan nu, som det slog mig, att det vore smart att få ett projekt avslutat nästan innan det har hunnit börja. Idag har jag lagt sista handen vid finliret, så att säga. Nu. Nu är det klart! Vilken känsla. Puh. Nu kan jag ju bara luta mig tillbaka resten av sensommaren och hösten och göra ingenting.

Haha. Nänä. Så fungerar det ju inte. Så fungerar JAG ju inte. Har alltid många, heta järn i elden. Men det känns ändå härligt att ha avslutat den här tanken, särskilt med tanke på att jag blev så där härligt - osvenskt? - nöjd med det hela.

Anyway.

Några isbjörnar har jag inte redigerat fram, men kanske en snögubbe eller så. Lite vinter finns det förstås i mitt barnboksprojekt. Lite sommar också. Lite höst. Och ett grönskande vårträd, minst. Mer kan jag inte säga nu.

Nu ska jag fortsätta att läsa igenom ett av alla tänkvärda, och otäcka, klimatreportage som initierade, engagerade SVT-korrespondenten Erika Bjerström står bakom. Det här med Grönland alltså. Hur isarna smälter i farlig fart. Med dunder och brak hörs människans påverkan på klimatet där. Snart står vi upp till halsen i vatten, hör ni. Åtminstone de yngre, och kommande, generationer. 

Tänk att det tog sådan tid innan världsledarna började reagera på riktigt. Osmart. Miljöosmart. Omiljövänligt.

Men det finns ju saker som rör sig i rätt riktning också. Det får vi inte glömma. Det får vi prata mer om en annan dag.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Här kan ni läsa lite mer om flummet angående att lura hösten. Fast ni blir nog inte klokare av att läsa det. Det är nog precis lika flummigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar