torsdag 19 augusti 2021

Fler fantasidjur

Hej på er. Höll ju nästan på att glömma av er idag, har så fullt upp med mina djur. Alltså; antingen får ni stå ut med lite fler av mina stillastående animationer, eller så blir det inget alls här inne. Just idag i alla fall. 

Anyway. Fantasidjur står på menyn. Oj, det lät inte bra. Låt oss uttrycka det så här istället; jag håller på att leta upp, utveckla, ett antal karaktärer som jag och mannen har en rolig textidé i anslutning till. Vi får se vad det blir i slutändan.

Här ska hittas på fler djur, till att börja med. Fast jag är lite osäker på om den, hen, ovan verkligen blev så fantasifull som jag hade hoppats. Jag menar, är det inte en...giraff? Åtminstone giraff-ish? I vilket fall är det min giraff. Fast ni får gärna använda den, om ni vill. När ni vill berätta en saga för era små eller så.

Den här blev väl lite söt? En nalle. Fluffig och fin. Passar säkert in i vilken saga som helst, tänker jag.

En gris. Lite stirrig, ser den ju ut, nästan läskig. Sådana figurer måste ju också få plats i sagans värld ibland.

Här kommer någon insmygandes lite från sidan. En sengångare? Nej, det här måste väl ändå vara ett fantasidjur värd namnet. Vad ska vi kalla den. Skuggdjuret?

Vildvittror finns ju redan, den här ser ju lite mesigare ut dessutom. En snäll-trut?

Mm. Nu blev jag sugen på lakrits, gärna salt sådan. Men salta katten är ju redan upptagen. Och harlortar. Ska vi kalla dem kaninkompisar då kanske? Fast det är ju bara en. Ja, de andra har jag ju redan ätit upp... ;).

Det här var alltså några mer eller mindre fantasifulla djur som blev över när jag spånade karaktärer inför en gemensam bild-/textidé som mannen och jag lurar lite på just nu. 

Hoppas att ni gillar dem - och kan använda dem i någon saga som ni och era små vänner hittar på tillsammans. 

Eller kanske kan de göra nytta när ni försöker förklara den svårförklarliga verkligheten för barn och barnbarn, eller om ni är pedagoger och jobbar med barn. 

Miljöförstöring med bränder och regnmassor, sådant kan behöva hjälp på traven att berättas om. Människor som flyr och barn som blir utan allt - all trygghet - när jordbävningar och orkaner tar hela deras liv ifrån dem. 

Kanske kan en nalle, en giraff och en gris göra lite nytta som verklighetsförklarare också? Inte bara sagofigurer.

Sköt om er. Och de små.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar