söndag 22 augusti 2021

Herbarium-graffiti

Haha, säger jag bara. Ja, vad allt kan man inte hitta på. Älskar ju att återanvända mina gamla saker och ting och pappersgrejer på olika sätt och vis. På sätt och vis har jag sått de här snart åttio år gamla växterna på nytt. 

Ett frö såddes åtminstone i min hjärna för ett tag sedan - när jag kom på att jag skulle använda den rara, fina, känsliga, torkade, pressade grönskan i mitt vintage-herbarium på ett alldeles nytt sätt. 

Jum! Skulle man kanske kunna säga om växten ovan. Jag hoppas ni har hittat många, många att trä på strån i sommar. XX-ställen! För det här är givetvis en frågesport samtidigt som det är ett konstfärdigt återbruk. Ingen svår fråga, den här första, va? Nä.

Lite surt att vi går mot kallare tider, tycker säkert en del. Hm. En välkänd form på bladen här, tror jag bestämt.

Nu blir det kanske lite svårare... Men låt mig säga så här: Den här växten är så vild och vacker att dess enkla skönhet inte ens går att dölja med svart färg. Den har dessutom två vanliga namn. En ledtråd till det ena namnet kan kanske vara att jag färgat växten vit här. Vit som... Ja, vad då? Nej, inte som snö. Något godare att äta.

Den här primadonnan trivs bäst i vatten, som ni ser. Eller snarare bara i vatten. Vattenbrynets drottning.

Synd att det inte finns lukt-TV, än. Eller snarare doft-skärm här då kanske. Då hade ni nog klarat den här gröna uppgiften lekande, stinkande lätt. Fast den här luktar nog inte koskit direkt. Rimmar på ett instrument.

Oj, den här slingrande saken har jag visst stiliserat liite väl mycket. Med andra ord - det blir väldigt svårt att få alla rätt i den här frågesporten. Blev på lekhumör. Så kan det gå. Men en ganska kul bild blev det ju ändå.

Nu blir det betydligt lättare. Lätt som en plätt. Gräsplättens mesta, soligaste överlevare. Dessutom min favorit.

Det var lite green och gammal kärlek som varken rostar eller vissnar i första taget det. Hoppas ni gillar!

Och kan det vara så att jag har mutat in ett helt nytt konstområde här: Herbarium-graffiti?

Sköt om er.

<3

/helena

ps Jodå. Kanske föredrar ni växterna precis som de ser ut efter att legat tillplattade i många, många år? Lite bruna och dana på sina gulnade blad? Jo, jag håller med, de är fina som de är - också. Original mot originell, liksom. Alltså; facit till frågesport och original-grönska kommer säkert att komma in här senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar