onsdag 11 augusti 2021

Tre inlägg i ett. Nej, fyra förresten.

Snälla och välform(uler)ade kakor. Så heter bilden ovan, som ingår i en hel serie bilder. På tema form och färg.

Bilder jag skapade med hjälp av pepparkaksformar och färgade stenkulor i våras. Julkort, blev det av de flesta fotoarrangemangen. Det ovan kan kanske få kallas höstkort? Det vill jag skicka med er nu. Till er nu. 

Och lite reklam för snälla kakor. Nyåkers. Älskar, älskar, älskar deras pepparkakor! Precis lagom kryddiga. Smälter i munnen. Inte mesiga, inte för starka. Inte tjocka, inte för tunna. Det är så sällan jag unnar mig att göra reklam för något annat än second hand-världen, men nu går jag all in och önskar att ni går in på nyakers.com och tar del av utbud, vintriga bilder och underbart snäll reklam. Love it!


Det går runt och runt och runt. Så kallas bilden ovan, och det syftar både på det faktum att året - och åren - snurrar på och på och på, och att vi är många nu som seriöst har börjat förstå att det cirkulära livet är det enda hållbara. (Även om många, många, många av oss har förstått det för ganska längesedan). 

Det är kul att konstatera att det hållbara tänket är här för att stanna, även om det, som så mycket annat livsviktigt, har känts/känns trögt att jobba in i de breda lagren, om ni förstå hur jag menar. De redan använda sakerna måste tillhöra fler än en liten klick IB-klubbs-människor. Åtminstone det framtidsinriktade tänket runt det hela.

Läste att det var loppmarknadernas dag någon dag här i dagarna, det borde det väl vara varje dag, tänker jag. Åtminstone covid-säkert och utomhus och luftigt och bra. Online är ju annars ett säkert sätt att handla second hand i första hand, åtminstone om du använder dig av miljövänliga transportaktörer och inte trängs och stångas vid eventuellt utlämningsställe.

Alla sakerna ovan är vintage på något sätt. Ärvt eller inropat eller loppat eller fått i present. Hyacint-vasen bor förresten inte här hemma längre. Den har snurrat vidare i återanvändningshjulet. Hoppas att den ska få långa, livskraftiga rötter och ljuvlig doft, när november börjar närma sig sin frostiga granne december. Någon annan stans. Någon bra stans.

Glöm inte att inventera advents- och julsaker i skåp och lådor och förråd snart. Det är tid att börja tänka på vad som kan, bör, ska rensas ut och förhoppningsvis få ett nytt hem julen 2021. Kanske lämnar du det till en second handinrättning med kärlek och solidaritet i sikte?

Elegant. Jag döpte den skrynkliga skapelsen så. Gav er ju en snabbfotad blick på snabel och hela härligheten innan den ens torkat. Nu är den torr. Blev kul. Håller på att experimentera en del med textur och struktur. Inget kan väl passa bättre på skrynkligt papper än en elefant? Elegant och rynkig, som den är. Och intelligent.

Nä, jag vet inte vad det ä... Haha. Så kallar jag den här grejen jag pillade fram i redigeringsprogrammet i våras. En sådan där intressant skapelse som jag inte har en aning om vad det är - men jag gillar det. Kanske därför.

Här är den i light-version. Kanske är det en slags insekt? En insikt? Ett ufo? Ett rymdskepp? En utomjording?

En marsian? Av grå marsipan? En kaka? Jum. Mums. Och så var vi tillbaka ungefär där vi började. Det var ju det jag sa: kakor är gott, det cirkulära tänket är här för att stanna, elefant-skrynkligt är det nya eleganta - och glöm inte att det bara en enda bokstav som skiljer insekter från insikter. Lite så.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Hm. Vad var det för konstigt inlägg, egentligen? Ja, JAG vet inte. Jag vet bara att bilderna var tänkta till tre, nej fyra, olika inlägg. Och att jag inte kunde bestämma mig för vilket jag ville dela med er här och nu. Så kan det gå, när ett inlägg förvandlas till två, som blir tre och fyra av bara farten. Hoppas ni gillar. Allt. Eller nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar