söndag 29 augusti 2021

Dumpade detaljer

Kom det inte ett stänkt?

Regntungt.

Å Åska(g).

Spik i foten.

What the häck?

My hometown.

Allas vår Ståhlman.

Silver luktar också gott.

Para(ply)-sport.


Höj ribban.

Vattenpuss.

Hands on.

På plats.

Inga hinder kvar.

Inrutat och påpälsat.

Badväder. 

Smått och gott - och stort av Shai Dahan.


Idrottens bästa vän - antidoping-hunden!

 

Vad skulle jag då göra av alla skärmdumpningarna vi sparade från gårdagens SM-dag i vår kära hemstad Borås? Hm. Helst skulle jag velat sätta mig ner och målat, tecknat av allt för hand, men den tiden finns ju bara inte. Så, dags för plan B, göra något konstnärligt av dem digitalt, och sedan dumpa alltihop här inne hos er. Yes! Så får det bli.

Vad jag inte visste, när jag redigerade till de här snygga kameravinklarna från Sveriges Televisions sändningar, var att allt hände i Paris ungefär samtidigt. Där hoppade en kille, som vill kalla sig Mondo, högre än någonsin. 

Wow! Wow, känns som ett understatement, men det är det bästa ljud jag kommer på. Vilken triumfhelg för alla sportintresserade! Paralympics i Japan, Världsrekord av Mondo i Paris - och underbara världsstjärnor och glada och glimrande coming-stars i Borås!

Och nu ska mannen och jag snart trycka på play igen. Ser särskilt fram emot finalen i längd med Khaddi Sagnia och de många andra framgångsrika hopparna som är med där. Vilket hopp Khaddi fick på i kvalet, va! 

Wow, säger jag bara, och lutar mig bekvämt tillbaka framför skärmen.

 

OBS! UPPDATERING: Vad pinsamt, det är de enda ord jag kommer på nu, så här på söndagskvällen när jag känner att jag måste ta mig tid för en dementi.

Vad pinsamt att inte källkolla bättre. Men, jag gör väl en fegis och skyller på någon annan, att någon annan gjorde fel, det brukar ju, hm, alltid funka... Mannen gjorde fel, läste fel. Jag bad honom kolla, i morse, hur det hade gått för Mondo i Paris. Han var då snäll och gjorde en snabb google-koll åt mig. En för snabb koll. Han läste bara rubriken där det stod att Mondo slog Bubkas rekord. Men i rubriken stod det givetvis inget om att det "bara" var frågan om ett stadionrekord och inget världsrekord (utomhus). 

Pinsamt, som sagt. AV MIG, ingen annan. Ni är väl källkritiska, mina vänner? Det räcker inte att bara låta någon annan snabbkolla åt en. Man måste läsa ordentligt, på flera ställen. Läsa flera av varandra oberoende källor helst, för att verkligen få veta läget. Det gäller att ha koll. Det hade jag inte här, sorry. Nu har jag det. Stadionrekord, det ger ju i alla fall mersmak. Eller hur?

 

Sköt om er.

<3

/helena

ps Arton skärmdumpar. Arton! Vet inte vad svt säger om upphovsrätten här, förhoppningsvis unnar de mig att njuta och grotta i deras sköna bilder. Jag menar, jag brukar ju göra väldigt mycket reklam för bästa, mesta och mest nyfikna och lärorika public service-TV! Heja SVT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar