torsdag 26 augusti 2021

Konsten att spetsa till det

Hallå där. Här har ni en individ som tittar på framtiden. Den illustrativa framtiden, vill säga. Min del av den, åtminstone. Närmare bestämt några experiment med olika intressanta bakgrunder. Jag nämnde ju att skannern ska bli min bästa vän, och på den vägen är det. 

Här nedan ska ni få ta del av några exempel på vad en bakgrund kan göra för det som ligger i framkant. Några bilder jag skapat. Några med helgtema. Helg som i jul, bland annat. Pinfärska bilder alltså, som blickar framåt.

Allt började med vintage, såklart, som vanligt. En spetsig del av en gammal gardin. Ett klipp var allt som behövdes för att lösgöra dessa vackra formationer. Är det blommor? Ja, kanske. Om man vill se dem så.

Det här är embryot till ett kommande juligt kort. Eller mer än så faktiskt. Det här är en god bit mot det som blev ett rätt kul kort till slut. Ho, ho, hoppas ni tycker om att tänka på julen redan nu, det gör jag, som ni vet.

Det är väldigt kul att skanna in saker med textur och lite tjocklek, som den här genombrutna biten textil.

Några enkla knapptryckningar bort förvandlas det skira tyget till snöflingor, eller till sina något mer glamourösa vänner - snöstjärnorna.

Snöblommor? Ja, kanske det. I vilket fall som helst är originalspetsen vintervit. Den svarta varianten har datorn och jag färgat digitalt.

Men innan tomten kommer till alla snälla barn kommer skördetider och läskiga pumpor. Det höstliknande vädret, som får träden att buga så artigt utanför fönstren, gav mig lusten att skapa en pumpa också. Eller om det är ett maskstunget äpple? Spelar roll, något säsongsmoget är det ju. Men hallå, var är spetsen här då? 


Här. Här är den ju - den spetsfundiga bakgrunden. Här är första skissen. Vad som hände sedan? Ja, säg det. Efter säkert trettio-fyrtio fingerfärdiga steg framåt i redigeringsprocessen, blev det bara ett par punkter kvar. Resten karvade jag bort. Typ. Den alldeles färdiga Halloween-pumpan, med text och allt, den får ni kanske se när vi kommer närmare det månadsskifte som brukar vara fullt av vänliga små vålnader och godissugna gastar. 

Men ni kan inte vänta, säger ni? Okej. Okej då. Här kommer ett happy holiday-kort ändå då. Trevlig helg som i en helt vanlig sensommar-helg? Ja. Yes. En sådan helg som närmar sig. Come rain, come shine, som vi som gillar lagom omväxlande väder brukar säga. 

Sen, tids nog, blir det jul och allt det där, nu är det sensommar. Fortfarande tid för några små somrigheter. Fint så. Gott så. Sensommartid. Ett vackert ord. Flyktigt, men vackert i all sin korthet.

Och njuta av stunden, det ska vi!

Sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar