lördag 28 augusti 2021

Röda hastigheter & grejer med ruter i

Hallå där, vad gör ni? Tittar på högklassig idrott från Japan, och Borås? Här hemma skärmdumpar vi Borås-vinklar för glatta livet! "Oj, titta där och titta här", låter det ungefär, när vi får syn på vår älskade lilla stads namn bredvid en vattenpöl. För visst, det regnar, i Borås, som vanligt. Haha. Nej då, så är det ju inte. Och angående att imorgon är en annan dag och allt det där, såg jag en prognos med en sol på. Vi får hoppas att de strålarna inte hinner ångra sig och svalna till imorgon då då.

Annars? Jo, jag knåpar lite. Bjuder er på ett par halvtaskiga foton av det idag. Fick för mig att jag skulle fixa något att ha uppe nu när Paralympics pågår som bäst. 

Hade ju min gamla vintage-scarf från olympiska spelen i Moskva 1980 uppe under OS, så nu vill jag ha något fint uppe under Para-spelen också. Deras officiella symbol består numera av tre hakar, kan vi kalla dem så? Lite som tre bumeranger, ser de ut. I rött, blått och grönt. Agito, kallas de, enligt Wikipedia. Något latinskt som betyder något i stil med; sätta i rörelse - passande nog.

Plockade fram den här oanvända julduken, så fin kvalité, men har aldrig lyckats komma upp på något julbord på grund av sin lite för röda atmosfär. Så, den här rutiga duken har mest legat och drällt i en byrålåda i en himla massa år, nu funderar jag på att ändra på det. Om den aldrig kommer användas som duk här hemma, då kan jag visserligen tänka mig att lämna in den till närmaste second handbutik, men jag fick en annan idé, som jag vill prova först: Varför inte göra om den till en bonad istället? Med hjälp av de kvarvarande bitarna från ett annat tygstycke. 

Vi får väl se vad det blir av det till slut, tills dess får den hänga till sig och agera en slags annorlunda och unik Paralympics-flagga. Mycket rött, som i den japanska flaggan. Blommor, som liknar körsbärsblommor. Blått finns där. Och grönt. Och lite annat. Hittade till och med en tyg-del som påminner om en liten eld, som jag satte där överst. För den brinnande eldens skull. Eldsjälarna. De som trotsar alla hinder och tyngdlagar för att hålla på med den idrott de älskar. Heja!

Sköt om er.

<3

/helena

ps Och ja, jag ska klippa av de där långa grejerna som bara hänger ner så där fult. Kanske kommer de - avklippta i lagom längd - att användas som inramning till den eventuella färdiga bonaden, eller så skippar jag dem helt. Hm. Knepigt knåp. Knåpigt knep.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar