fredag 13 augusti 2021

Mera moodboard. Mera te.

Känslan i augusti brinner och svämmar över - bokstavligen. Det är bara att gilla läget - eller inte. Det bästa är att försöka göra något, förstås. Som vanligt är det bättre att göra något än inget. Bättre att sprida lite hopp än att misströsta och få någon annan att sätta sin glädje i halsen. 

"Bara" för att så många lider och kämpar med diverse elände runt om i världen, får vi inte låta all vår livsglädje grumlas, tänker jag. Men vi får aldrig sluta tänka på vår omvärld, vi får aldrig vända oss bort. Vi får leva, andas och vara lite glada - om vi också bryr oss om de som har det jobbigt. Lite så tycker jag är en rimlig slutsats och livshållning. Vad tycker ni?

För det är ju så, att det medför en del ansvar att ha fått gåvan att leva och verka i en del av världen där vi sällan behöver kämpa för våra liv (och erfarenheten av att även vi kan drabbas har vi verkligen nu, mitt i en pandemi som angår oss alla). Ansvar att bry oss. Uppmärksamma orättvisor. Dela och hela och share och care.

Surfar runt bland sajter där vi kan just det - dela med oss. Gillar Unicefs tanke att den extra dosen (en eventuell tredje dos anspelar de väl på här) covid-19-vaccin ska sättas i någon annans arm. Någon som inte lever i en rik och välorganiserad del av världen. 

Hamnar ett varv inne hos Röda Korset också. Det finns så många andra saker än pandemin som måste adresseras. Svält med stort S. Krig. Konflikter. Miljökatastrofers invasiva verkningar på människor och djur runt om i världen. Människor som dör i värmeböljorna som sköljer över stora delar av världen nu. Och vattnet som forsar i andra delar.

Gör en insats. Gå in till valfri hjälporganisation och skänk en slant. Det gör skillnad, verkligen. För bara sextio kronor kan två av dina medmänniskor här i världen vaccineras mot covid-19. Bara en sådan sak. Bra grej.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Gjorde en liten illustration angående det här med att dela med sig av vaccin mot covid-19. Men den blev inte så bra. Inget de seriösa organisationerna skulle vilja hänga i julgranen direkt. Men jag funderar på om jag ska publicera de två varianterna ändå. Bara för att. Konstigt och fult och lite knasigt, kan ju också förmedla viktiga budskap ibland. Eller hur? Det får nog bli så. Alltså. Snart kommer det in en riktigt ful bild, med ett vackert och viktigt meddelande på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar