fredag 20 augusti 2021

Fri. Vintage. Ängel.

Beige. Jag kan inte hjälpa det, jag tänker bara beige. När jag ser alla reportage om höstens inredningsmode. Beige, beige, beige. Fast det behöver väl inte vara något fel med det? Eller?

Tycker det är lite trist att gömma det miljövänliga under epitet som naturfärgat, när allt bara ser beige ut. Nu ska inte jag vara negativ mot de miljövänliga grejerna här, det vore ju både kontraproduktivt och konstigt. 

Men. Men:et, ni vet. Men det är svårt att inte tycka det är konstigt att det bara fortsätter och fortsätter och fortsätter att produceras nya konsumtionsvaror i inredningsväg. Även om ordet naturtroget ingår. Godtrogen konsument då, ingår det?

Och varje säsong är det något orakel på området som ska berätta om hur kommande trender ser ut. Men. Vi måste ju sluta tänka i nya trender. Vi måste plocka fram våra gamla grejer och se dem i nytt ljus. Vintage. Återbruk. Potatis - potäter, kalla det vad ni vill. Same, same liksom. 

Fri. Inte bara på fredagar. Fri-days. Fridays for future. Men det räcker inte med fredagar. Fredag hela veckan, det är vad som gäller. Vi måste tänka på att inte konsumera nytt, nytt, nytt. Varje dag. Fri att använda det som redan finns. De redan använda sakerna, som vi brukar säga här inne. Frihet. Het. Hot. Den hetaste trenden i framtiden måste vara att förbli helt otrendig. Som i utan att tänka i termer som trender. Utan trender. O-trend.

Tänk på - att om alla gör så gott de kan, så ofta vi orkar och kan. Då behöver ingen vara änglalik och perfekt. Det räcker gott med perfekt-ish.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Nu blev de här tre fotona något som hängde ihop, men så var det inte tänkt från början. Från början ville jag, med hjälp av min gamla vanliga beige vintage-vas, nämna att jag snart är på gång med ett eget beige-arrangemang. En liten smaksak inspirerad av det som surrar i inredningsluften runt omkring oss just nu, men med några av vintage-sakerna som redan finns här hemma sedan länge. Kommer kanske in på en blogg nära er, när ni minst anar det.

Bild två talar för sig själv. Det handlar om frihet. Att välja. Att välja bort. Långt bortom ord som konsument.

Mitt tredje foto ingår i en svit om flera på samma tema. Några av de andra tänkte jag använda att illustrera en sak som jag skriver på. En kort sak, tror jag. En novell. Får se när den blir klar, kanske redan ikväll. Nej, det hinner jag nog inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar