onsdag 17 augusti 2022

En gnutta värme är det enda som behövs

Ja, det är ju inte höst än, bara för att höstterminen är här. Likväl, ändå, är det skönt att addera något varmare.

Alltså lägga till en varmare färg bland det blåa och gröna och sommarlätta. Något murrigt. Något orange. Nåt.

Jag bytte till en lite mörkare färg på kuddfodral nyss, till exempel. Inte för att det behöver ändras så mycket, utan för att det ändå skulle bytas där. Blev väldigt bra med det roströda mot det limegröna och turkos.

Även om man älskar det gröna och så, händer det något när det tillsätts en gnutta rött. Det är bara så. Visst?

Här är det den udda figurinen som står för den djupare färgklicken, den som behövs för att komplettera det klara, ljusa och mer iögonfallande klatschiga.

Annars? Jo, jag sorterar, och låter mig samtidigt inspireras. Men usch och asch, vad svårt det är att sortera ut böcker. Vissa är bara så snygga på framsidan, men inte lika kul på alla sidor, det blir så trång i bokhyllan med alla tjocka böcker ju. Vad göra?

Kanske ska jag våga mig på att bara riva ut det bästa här? Eller vore det bättre att lämna in hela den här boken till second hand-världen i sin helhet? Försöka hitta något antikvariat som inte redan har hyllor som bågnar av tjocka, tunga tegelstenar? Det kan kanske bli svårt.

Äsch. Jag behåller den kanske ändå då. Ett tag till.


 Jo, så får det nog bli.

Det var bara det.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Tallrikar som prydnad och fägring på köksväggen eller någon annan vägg - ja, ni vet att jag gillar det. Kök som det passar med tallrikshyllor i, är så snygga. Men att använda tallrikshyllor till att visa upp snygga framsidor på snygga böcker, är ju inte heller så dumt. Som vanligt gäller det att tänka lite nytt runt det invanda och gamla.

Anyway.

Glömde länka till de andra två Rörstrands-tallrikarna igår. Eller så glömde jag väl inte, tyckte kanske inte att det passade sig med för mycket ytligheter bland det jag skrev igår.

Här kan ni i alla fall länka er till de två andra Rörstrand-tallrikarna i den lilla jubileumsserien om tre. 

Och här kan ni se den tredje, om ni missade den/det igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar