söndag 7 augusti 2022

Här hemma - ändrade plan(sch)er

Visst tycker jag om att ändra om. Bland våra loppis-tavlor, filmaffischer och diverse andra väggprydnader. Men. Men vissa saker alltså, vissa saker tycker man så mycket om att de bara blir kvar och kvar och kvar. Som Lost in translation. Älskar fortfarande att slänga mina lurviga över sängkanten på morgonen och mötas av Bill M:s blick.

På en del andra ställen har det ändrats fram och tillbaka och hit och dit många gånger. Men nu känns det bra.

Sedan har vi det där man har skapat själv - hur är det med det egentligen? Får man ha sina egna grejer framme och uppe på väggen? Det är frågan. Har precis lusläst en hög med gamla inredningstidningar där jag stött på ett flertal konstnärer, eller glada amatörer, som gett sin syn på saken. Vissa verkar tycka att det är en definitiv no no, att sätta upp egen konstnärlighet, andra verkar tycka att det är helt okej, nästan en självklarhet. Några har till och med tillverkat något speciellt bara med tanke på den där tomma platsen på den egna väggytan. Ja, vad tycker ni?

Själv tycker jag det är kul att blanda. Högt och lågt. Planscher och litografier och något målat av en lokal konstnär - gärna vintage alltihop, såklart. Så, varför inte blanda in något eget i vägg-mixen också? Det vore ju konstigt om man inte gillar sina egna saker så pass att man kan tänka sig att ha åtminstone någon grej uppe?

Lite textil uppåt väggarna är ju inte heller fel att blanda upp med. Och gärna några riktigt snygga tallrikar. Gamla samlartallrikar finns det ju så gott om så gott om där ute i second hand-vimlet. I nya kombinationer blir de något helt annat än var de en gång var (ganska tråkiga?).

Det var det. Hade egentligen tänkt visa er något vi hamrade upp på ett nytt ställe på väggen igår, men det fotot blev så snett och fult - men tavlan sitter pretty rakt! Vi får ta det någon annan gång. Lovar fota ett nytt försök snart.

Annars?

Jo, funderar på att ändra om lite på väggarna, som ni säkert har räknat ut vid det här laget. Har en del som det vore kul att byta ut mot. Det är bara en av fördelarna med att köpa begagnat - att man för en liten peng kan ha många olika vägg-prydnader att att variera med, och mellan. Fast de flesta grejerna får självklart stanna kvar - som Bill M.

Sköt om er.

Och kram.

ps Vikväggen. På ena sidan kommer det nog inte att ändras så mycket, men på den andra händer det grejer. Minns ni vilken kul och knasig installation som finns där just nu? Än sitter den kvar. Men sedan ska det upp lite annat där. Lite. För det ska vara praktiskt också, den ska ju fungera som snygg och bra klädställning, också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar