måndag 1 augusti 2022

Månsken i augusti

Det slår aldrig fel, augustis stora A behöver bara börja skymta i almanackan innan första tonen på Lena Ph:s gamla dänga börjar ljuda över mina läppar. Visst, vi kommer sakna juli, nästan lika mycket som vi saknade juni, men med att unisont aaaaahhhhh kan vi också få pusta ut tillsammans med månen i augusti. Kvällshimlen blir åter mörk och trygg, för dem av oss som har turen att bo i fred och frihet. Kvällshimlens dova botten ger månskivan chansen att verkligen skina igen.

(Månskivan - borde hon inte kallat sitt album så, Lena Ph?)

Hursomhelst. Och anyway. Jag gjorde en liten bild till oss. En glad och förtröstansfull måne mot mörk himmel, med trädets fortfarande pigga gröna blad som en sval och luftig ridå. Hoppas att ni gillar. Kanske sänder ni till och med lite love? Amore. Like a big pizza-pie, you know. Som han sjunger. Dean Martin. When the moon hits your eye. Ajajaj. Hits, ja. Det var två hits med mån-tema det. Och en rund och go och gul bild skapad av hon som sitter och nynnar här bakom både m och o, och ett o till, och till slut ett n, på tangentbordet. 

Sköt om er.

Och glöm inte att flirta ordentligt med augustimånen när den visar sig!

/helena

ps Ni trodde kanske bara att det skulle bli ett enda inlägg idag, men se där trodde ni ju uppenbarligen fel. Vi börjar månaden storstilat igen, med hela två. Nåja, ett och ett halvt i alla fall. Augustis första foton och ord hittar ni här, ett kanske lite mera välklätt - och förhoppningsvis inspirerande - vintage-inlägg, om vi säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar