söndag 14 augusti 2022

Vintage-uppstart & second hand-landning

Det börjar närma sig. Hösten. Vardagen inomhus. Även om vi självklart ska spendera mycket tid utomhus ändå, oavsett väderlek, vi som fått förmånen att bo där vädret fortfarande leker. Vi som lever där de allvarligaste konsekvenserna av vädrets, klimatets, växlande humör inte drabbar så hårt - ännu. Vi ska självklart fortsätta att njuta av utomhus så länge vi kan, även om det just här och nu är en aning för varmt för att orka ta sig fram bland alltför mycket loppisar och annat begagnat där ute.

När den lugnare tiden landar i oss, då vill vi vara redo. Stå i startgroparna för en ny second hand-säsong. 

Vi, alla vi vintage-älskare alltså, måste se om våra nätta nötta förråd inför höstterminen. Lagra, men inte hamstra. Behöver vi en ny skolväska? Alltså en annan, i bättre begagnat skick. Värmer filtarna vi redan har, som de ska? Eller ska vi sticka ut och hämta hem en och annan rar mormorsruta. Och så vidare.

Och ho ho ho. Kära tomten, snart är det ju dags att börja skriva långa önskelistor. Märker ni att ordet snart är ett väldigt relativt begrepp härinne? Hehe. Men allvarligt talat måste man vara förutseende nog att kolla efter advents- och julpynt året om, om man vill hitta de finaste vintage-grejerna med skägg och luva på, och så.

Jag hoppas verkligen att det inte är ett bomplan? Med ett otäckt andra världskrigs-märke på? Hoppas höstens plan bara är fyllt med en massa snälla love-bombs. Vi har inte tid med mer och fler krig. Det måste bli slut på allt som handlar om något annat än en bra och hållbar framtid för alla barn och unga världen över. (Kan någon vara snäll och säga det till Putin?!?). 

Farväl till alla vapen. Hallå fredliga samtal och förhandlingar. Hejdå alla militärallianser, låt oss ta alla chanser till att lära den uppväxande generationen att det är bättre att lära sig ge och ta, än att bara ta och ta och ta. Även ge och ge och ge, är en dålig och snabbt utbrännande metod. Det borde någon verkligen lära kidsen.


Allt man kan behöva? En gullig katt, platåskor med stil, nån bra vas och en liten lampa. Ja, med det kommer man ju faktiskt ganska långt.

Allting går att köpa second hand, brukar jag ju säga. Utom bananer eller så. Ja, det är faktiskt nästan helt sant.


Välkommna till en ny höst med de gamla sakerna i fokus. De redan älskade, och använda, tingen. Vintage och sånt, ni vet. Och mycket fredlighet.

Sköt om er.

Och kram.

ps I lilla fina Björketorp gjorde vi en window-shopping-runda som ni får ta en liten del av här och nu. 

Flygplanet såg vi i en gammal klädaffär på ett annat ställe som vi passerade. En ekipering, som man sa. Allt var nedlagt, fönstren var helt tomma, så när som på det här enda lilla modellplanet. Varför det var kvarlämnat där har jag ingen aning om. För att någon tyckte det påminde om krig och obehagligheter? 

Låt oss, som sagt, lämna alla tankar på krig bakom oss. Men först måste vi hjälpa Ukraina och alla andra utsatta för övervåld och omänsklighet från annan makt, på fredlig väg.

Jag personligen tror inte att Nato är rätt fredliga väg att gå framåt. Åtminstone inte utan att tänka efter längre än vad de styrande verkar ha gjort. Stress är aldrig en bra strategi. Och inte tur heller.

Ni hörde säkert att FN:s generalsekreterare sa att det nog handlar mest om tur, att världen inte har drabbats värre av den nuvarande kärnvapenupptrappning än vad den hittills har gjort. Och tur är ingen strategi, sa han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar