fredag 26 augusti 2022

Får jag locka med ett lock?

Två lock, om vi ska vara sanningsenliga, men det är bara ett som har kommit upp på gott & blandat-väggen nu.

Det gula emaljlocket, så fin färg. Krämig och härlig. Till slut fick det komma upp på väggen. Kannan, som locket tillhör, användes som blomkruka en gång för säkert mer än tjugo år sedan, sedan blev den för rostig, på grund av flitigt utomhusbruk. Men locket blev kvar. Den som spar han har...många lock.

Matchar det andra gamla locket fint. En av de bättre färgkombinationerna enligt mig, ljusgult och svart.

Allt kan man hänga på väggen, om man bara vill. (Som ni ser). Dahlian har kommit upp igen. Ovalt, krackelerat och smått underbart. Och det senaste lilla tillskottet i tallriksväg. Älskar motivet. Högläsning. Mer högläsning åt stora och små! Kanske har ni skymtat det förut?

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Ursäkta suddiga kvällsfoton, men vi tar det lite snyggare en annan gång. Ville bara visa er "ett vintage-locks sista ryck". ;)

Och, även om bilderna inte är så snygga, vill jag tillägna det här blågula inlägget till mannen, killen, familjefadern, karl'n - ja, just han som ni säkert läste om. Han som hade sparat till en dröm, en båt, i cirka tjugo år, och sedan sålde han den. Varför? Jo, för att kunna köpa en ambulans att skicka utrustad till de hårt ansatta människorna - inte minst många barn - i Ukraina. Fatta! Att det finns sådana människor. Visst gör det världen lite ljusare - varje gång man hör talas om människor med stora, generösa, varma och modiga hjärtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar