torsdag 4 augusti 2022

Ett par vintage-grejer, som jag nästan svettades ut

Det mullrar någonstans. Åskan är på väg, och det förlösande regnet - hoppas vi. Här har varit öken-hetta, nästan. Fast det skulle ingen som bor i/nära en öken på riktigt tycka. Men ändå. 

Nu mullrar det mer, bäst jag skriver på. Jo då, vi gjorde en mini-utflykt till Fristad, och Röda Korsets second hand-butik där. Skulle skänka in ett par små tavlor och titta på lite smått och gott, tänkte vi. Men det var för varmt för att orka prova kläder. Och lite för mycket folk för att jag skulle komma åt att fota något coolt, lagom gammalt, fint och begärligt till er. 

Som den där litografin av Kjell Lönnå, den gillade jag. Med instrument, hjärtan och fredsduvor i någon slags härlig mix. Femhundra kostar den, om någon som är i närheten av Fristad (en bit utanför Borås) skulle bli sugen på att köpa hem den sen (om den är kvar då, vill säga).

Fotade i alla fall en sådan här fräck kabelvinda till er. Fast den är nog inte till salu. Anyway. En sådan som funkar finfint som trädgårdsbord, hos den som gillar shabby och chic mellan kaffekopparna. Den här var visserligen lite sönder. Men ändå.

Oj, nu mullrar det rejält i fjärran. Eller lite närmre än så faktiskt, får speeda på här. Ja, här ser ni i alla fall att vi fick med oss ett par second hand-plagg hem från Röda Korset. En tegelfärgad, ouppackad skjorta? Ja, minsann. Och lite annat. För mindre än etthundrafemtio kronor fick vi med oss:

* Ouppackad, långärmad skjorta (som sagt)

* Ett par mörka jeans, till mannen

* En ful blus till mig. Eller jag vet inte om den är ful, orkade inte riktigt engagera mig tillräckligt för att avgöra om den verkligen är ful, eller ganska okej. Den kändes mjuk och skön mot handen i alla fall. Ska prova sen, när regnet faller och svalkar folk och fä och träd och småfula blusar och deras ägarinnor.

* En hyfsad morgonrock. Lite grå kanske, men verkade fin i skicket. Nästan som ny, tror jag.

Det var det. Hoppas nu bara att något passar. Och att någon gillar de små tavlorna som vi lämnade in.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Ett riktigt stort tvättfat märkt Gefle i botten, stod också i Fristad och väntade på ett nytt hem. För den som har plats för en sådan stor porslinsgrej. Fast jag kollade inte noggrant. Kanske såg måsen lite vilsen ut, mer vild än tam? Eller var det en amatör-målad gam? Haha. Nej, vad skriver man inte allt för att skynda på bokstäverna i åskvädrets skugga? Och för att få till något småkrystat rim så här på slutet. Haha. För visst var det väl en mås, där på sidan av tvättfatet? Eller såg jag fel i värmen? En gås? Kan det ha varit det? Nä. En umgås, som mannen brukar säga. Nä. Det måste ha varit en mås. Mås-te. Hehe. En fin mås. Eller ful. Äsch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar