lördag 22 oktober 2022

Citat. Charlotte.

"Att lära känna ett gammalt hus är som att lära känna en gammal person. Det finns en massa historia som du måste gå tillbaka till om du vill närma dig själen."

Tänk. Att ett så välgrundat och tänkvärt citat kan vara hämtat ur en inredningstidning. Jo då. En av mina gamla Sköna Hem ståtar med det här citatet bland de platsbyggda sofforna och det ljuvligt slitna bordet runt dem. Vet inte riktigt vem som sa det, troligen husägaren själv. Bra sagt, hursomhelst.

Älskar ju att bläddra i allt det gamla, som ni vet. Även om jag har varit tvungen att rensa ut bland en del av mina mesta bladvändare, på grund av platsbrist.

Men fatta! Tro det eller ej, jag har gått och blivit en modern tidningsläsare - också. Jo då. Här har det nappats på ett erbjudande om att läsa inredning och vintage och antikt via de digitala kanalerna. Arcy. Det heter så, där man kan bläddra och läsa i både det ena och det andra. Själv rör jag mig ju mest bland antikt och inredning. 

Och jag tycker faktiskt det funkar rätt bra. Känns kul att kunna läsa lite nytt också, ibland. (Även om det allra mysigaste är att låna på biblioteket, eller ha turen att hitta någon tidning man inte läst tidigare, i en välsorterad second hand-affär).

På tal om nytt. Senaste Sköna Hem. Wow! Jag säger bara wow. Charlotte Pettersson (som numera inte titulerar sig inredningschef, tydligen, utan "bara" inredare), hur bra är hon? Still going lika strong, säger jag bara! Hennes uppbyggda inredningar lämnar mig aldrig oberörd. En sådan makalös känsla för färg och form hon har. Älskar särskilt hennes jular. Genom åren har hon kreerat så många inspirerande julrum. Långt före sin tid lät hon läckra och icke-traditionella färgsättningar pryda rummen. Med en utsökt, välavvägd blandning av annorlunda "pynt".

En av mina absoluta favoritinredare är också mästerlig på att blanda gammalt och nytt - och halvgammalt. Det är en lisa för själen att ta del av Charlotte Petterssons rumsuppfattningar. Bara det, de - hon och hennes duktiga kollegor - är värda en eftertänksam bläddring, tänker jag.

Så där ja. Det var det. Ett bra citat. Och en hyllning till en inredare med huvudet på skaft och själen full av färg.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps - Detta kan ju gälla även äldre musikstycken, tillägger mannen när han tar del av citatet i början av inlägget. Såklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar