torsdag 20 oktober 2022

Längtan till våren?

Det är sent, eller tidigt, beroende på hur man ser det. Har just sett senaste avsnittet av Vem bor här? Och gissade, precis som fyra av deltagarna, rätt på alla fem. Ibland är det bara för lätt. Föör lätt. Fast jag begriper mig aldrig på det där med att vilja bo i en slags beige hotellmiljö. Vad är grejen, liksom? Jaja, smaken är ju som bekant som den berömda baken. Och alla kan ju inte gilla gamla grejer och så. Så det så. Annars? Jo, jobbar mycket med bild just nu, kan nästan inte slita mig. Det är något med det sinande dagsljuset, bristen på naturligt ljus som får mig att nästan vilja lapa i mig de där sista gyllengula strimmorna. Alla årstider har sin charm, så är det ju. Rent fotografiskt också, det lär man sig som ständig bildtagare. Det gäller bara att lära sig se den/dem.

Så, nej, svaret är nej, jag längtar inte till våren, vill gärna ha mer höst och en lång och lagom kall vinter först. Men, hehe, måste bara visa er det här. Höll på att exprimentera med lite lustigt skriven text till en kommande bild. Testade bara den annorlunda pennan lite. Och trodde att jag skrev något helt annat än jag gjorde. Det var först när jag la in fotot från minneskortet som jag upptäckte att jag inte hade skrivit Happy autumn, eller happy fall, som jag trodde. Det visade sig att jag hade skrivit Glad Påsk. Kan det vara så att jag längtar lite lite till våren ändå då? Nä.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Happy Pink! Det borde jag ha skrivit förstås. Fast den rosa månadens budskap kan kännas bitterljuvt och svårt för många drabbade eller närstående till de drabbade. Hur som helst är det viktigt att vi fortsätter stödja Cancerfonden. (Ser ni det lilla, lilla, starka Rosa Bandet? Det sitter fortsatt fäst på gardinen, även om det har fått komma ut och lufta sig lite grand också). 

Här kan ni länka er lite närmre vintage-gardinen och Emma Örtlunds eftertänksamma design och omedelbara budskap, om ni vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar