söndag 2 januari 2022

But where is the corona-cat?

Här!

<3

/helena

ps Satt och scrollade bland nyorden och konstaterade att covid-hunden, som jag har tagit till mitt vokabulär - och hjärta - för ett bra tag sedan inte finns där, men corona-hunden finns.

Covid-katten då? Mjau! Hör ni hur upprörd den är över att inte ha fått komma med bland de trettiosex nya ord som sållats fram av Språkrådet och Språktidningen. Inte corona-katten heller. MJAUUUU!!!!

Så, vad göra? Skapa en själv såklart! Tyckte det såg bättre ut med en corona-cat än en corona-katt. Vår misse är förstås internationell dessutom. Hennes mjuka päls och stora öppna famn går över alla gränser. Och lirkar in sina morrhår i våra hjärtan likt ett trassligt garnnystan. 

Ljus-hare. Ett av de andra nya orden. Borde kanske illustreras också? Snällvägg och spökkök, känns som något jag vill sätta min digitala penna i. För att inte tala om återförvildande, även om vi väl föredrar en relativt tam katt.

Kryptokonst? Nej, mest bara kryptisk. Det är så vi vill ha det - eller hur kära kärvänliga corona-kisse? Prrrrrr. (OBS! Det där ska föreställa ett onomatopoetiskt/ljudhärmande läte i form av ett mycket nöjt spinnande).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar