måndag 31 januari 2022

Hjärtligt trött, typ.

Modfälld. Modstulen. Två modiga ord. Tråkiga, trista, men också lite modiga. Det är modigt att våga ta in alla känslor som kommer till en. Modfälld. Modstulen. Less. Fed up. Uttråkad.

Någon gång då och då måste man få känna så. Även om det i mitt fall - förlåt för skryt... - är väldigt sällan. Inte ens i dessa tider har jag känt modet svika mig speciellt ofta. Hoppfullheten vill liksom alltid smyga sig in på något sätt. Men visst, hallå, det är klart att vi allihop är trötta på det här nu. Vi kan det här nu. Det är klart att vi får gnälla lite ibland, även vi som råkar leva i ett tryggt och bekvämt i-land. 

Men bara ibland. Som nu. Nu vill jag gnälla lite. Här och nu. Håll för öronen om ni inte orkar med en enda gnutta gnäll till, säger jag bara. 

Känns det inte lite lite sårigt och ömt i halsen? Jo, det gör det. Förbenat också. Vi som hade en sådan suverän vecka inplanerad. Mannen skulle jobba på ett ställe fullt med goa ungar och härliga kollegor, och jag skulle äntligen komma vidare med ett par av mina fotojobb, nu när dagsljuset har längre öppettider och allt. Allt blir ju lättare vad det gäller fotandet när det naturliga ljuset hjälper till lite mer - och längre. 

Jaja. Tur, i alla fall, att vi älskar att hänga med varandra, och är ett par riktiga hemmakatter. Det får bli en vecka full av spel och lek och knep och knåp och målande beskrivningar av verkligheten - både på papper och här inne då kanske. 

Kanske binge-tittar vi på en av alla serier vi sneglat på ett längre tag. Liksom håglöst konstaterat i ögonvrån: Att den, eller den eller den skulle vi kunna titta på om vi hade tid och lust och så. Lite tid ska vi nog kunna frigöra den här veckan då, va?

Håhåjaja.

Karantän. Jodå. Det rimmar i alla fall på suverän, som i arbetsveckan vi skulle haft. Och där är det helt slutgnällt för min del. Nu väntar en ny och fräsch månad. Den ska vi fylla med all kreativitet vi bara kan uppbåda. Och glädje. Och konst. Och kärlek. Och en massa andra bra grejer. Vintage, naturligtvis. 

Och lent och precis lagom sött honungsvatten.

Sköt om er.

<3

/helena 

ps Ett något poetiskt ps, kan det vara något? Ska vi sända iväg årets första månad med ett par rader? Jo. Ja. Det gör vi, va? Nu:

Ja, nu.

Nu är du slut

Helt slut

 

Men

Du

Du månade om det som varit, 

det som just farit -

allt du sparat

lagt under kudden

för framtida bruk

 

En smula snövit smög fram i dig en dag,

du gnuggade ryggen och blev en ängel

även om ryggen blev blöt och jordig

eftersom du inte är eskimå eller så

bara en glåmig första invånare på planeten 2022

 

Ja, du, ja, nu

Ja, nu, a

Ah. Du längtar efter ledigt, säger du

Ledigt

Lugnt och skönt

Inga nyårslöften som knäcks och bryts som ben i den brantaste backen

Inga tårar över att du inte lyckades leverera mer än din tindrande vackra mamma december

 

Ja, nu, du, ah, ri

Ri, som i rita

Rita om kartan

Rita in, ruta in, tuta och köra

 

Vi kommer kanske sakna dig, lite lite

Men

Vi månar om dig också - Jan u a ri

Önskar dig lycka till, vad då nu ska göra när vi lämnar dig ifred

Vi ritar in en glad gubbe på din plats, en smiley

 

För nu vill vi vidare

Är hjärtligt trötta, typ

Vill vidare

Längre fram

Nu ska vi ila 

Du får vila, men vi ska skynda långsamt mot våren och sen, snart, lila syren

Gå, timman är sen

Vi vill vidare, nu, du

Feb, febr, febrigt vidare

 

Hej februari, var har du vari, hela januari?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar