torsdag 13 januari 2022

Ett annorlunda inslag

Jo, en liten sak här bara. En lite småknasig grej kanske, men vi kör ändå. Angående det här med att använda sina föremål på olika sätt, verkligen använda dem och inte bara låta dem ligga overksamma och skräpa i något hörn. Som min lilla broschsamling, den har jag använt på många många fler sätt än de mest uppenbara och självklara vid det här laget. På kuddar, har jag till exempel fäst dem ibland, som en extra - tillfällig - dekoration.

Här kommer ytterligare en variation på temat: Nya sätt att använda sina gamla saker. På kuddar, har jag fäst dem, ibland, som sagt. En portabel liten inredningskrydda - broschen. Det är synd att endast ha dem som prydnader på kläder, menar jag, för det är ju inte varje dag man har på sig något som man vill fästa en nål i.

När mannen kom hem med en hemvävd julklapp någon dag i december (från den gulliga personalen och diverse deltagare på en av stadens dagliga verksamheter för funktionsvarierade) funderade jag på vad vi skulle kunna göra med den fina lilla textilen. Den går självklart att använda helt traditionellt, som duk - eller löpare, som vi väl oftast kallar de här långa och smala. Men jag gillar ju mest stora dukar, eller bara bord, så vad göra?

Varför inte förvandla två fina glaspjäser till en enhet med hjälp av en annorlunda teknik? Bara att snurra runt och kring de två flaskorna och fästa det hela med lämplig brosch. Ta-daa! Två mörka glasflaskor förvandlade till något lite ljusare, och mjukare.

En lite knasig idé, kanske, men jag tycker ändå att det blev bra. Och en bit utanför den tråkiga och inrutade boxen, hamnar ju tänket verkligen här. Eller hur?

Det var bara det. 

Sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar