måndag 24 januari 2022

Lite mello, lite inredning, lite kärlek - och Jonas!

Låter ju nästan som ingredienserna i en hyfsat bra film, rubriken, menar jag. En ganska lättsmält historia med Jonas i. Och då handlar det nog om Jonas Karlsson, skulle jag tro. En komedi med Jonas K och Meg Ryan, för en lätt internationell touch? En air av världen, eftersom den oftast verkar bestå av idel västvärld, tråkigt och enformigt nog. 

Men Meg och Jonas, låter ändå som en film att se fram emot. Eller vad säger ni? Även om den mest finns i min fantasi.

Anyway. Här handlar det om en annan Jonas, som ni säkert förstår. En med rapp käft och lika snabb penna, åtminstone den digitala twitter-pennan. Tänkte vi skulle ta ett par citat till, ur min present full av Jonas Gardells samlade visdomsord.

"Jag har en vän som är oerhört intresserad av mat och inredning. Problemet är bara att mat och inredning inte är intresserade av honom."

Hehe.

"Livet är fyllt av paradoxer. Kärleken är evig, sjöng Lena Philipsson. Men hon sjöng det bara i tre minuter."

Fniss.

"Enda sättet att få reda på om det är värt att leva ihop hela livet är att leva ihop hela livet."

Yes!

Jonas, Gardell alltså, kunde ju skriva filmens manus, han är ju bra på sånt också, vetja. Geni. Jo, det är han. Tror ni inte att han skulle hålla med om det?

Haha.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Guldbaggegalan. Jaha. Den kan ju vara trist och tråkig och...fullständigt underbar. Vi får väl se hur det blir. 

Bra filmtips från mig, efterfrågar ni, säger ni. Åhå. Men det fick ni ju redan igår, även om det var mest stillbild och fotografiskt dokumentärt. 

Har ni missat mannens och min lista med de bästa spelfilmerna vi såg under förra året, 2021, då får ni gärna länka er bakåt till den lilla pärlbeströdda listan här.

pps Citaten är hämtade ur boken: Har man inget liv får man köpa ett som alla andra. Av Jonas Gardell. (Samlade visdomsord 2010-2011).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar