tisdag 11 januari 2022

DD

Donera, donera. DD alltså. I det här fallet blod. Såg att det är brist på blod på flera av landets blodcentraler och sjukhus, och kom då på att jag borde försöka skapa en bild, eller två, som skulle kunna få någon att vilja bli blodgivare. Men jag vet inte riktigt om jag lyckades? Det som skulle se ut som snälla blodplättar ser mer ut som ett småknasigt monster. Fast ett snällt monster, hoppas jag.

Som ett ljus i mörkret kommer du som är frisk och stark med ditt blod, tänker jag. Alla friska blodgivare måste donera nu, för det är många blodgivare som bokar av sina tider, till följd av ett visst virus som börjar på C. Jag tror ni vet vad jag menar.

På tal om the big C, det andra viktiga att bekämpa tillsammans. Cancerfondens gala har nyss tonat ut, och jag tänker på hur viktigt det är att inte glömma allt det andra, när våra tankar är upptagna med en envis pandemi.

Den här sista av mina små illustrativa uppmaningar blev ju rätt bra, va? Känns som en glad droppe som blir som ljuset i tunneln för någon som behöver ditt blod. Eller ditt engagemang då, för att bekämpa cancer eller något av allt det andra behjärtansvärda och livsviktiga som behöver vår uppmärksamhet. 

Covid-19 får vi inte glömma bort att hjälpas åt att fightas mot - med hjälp av vaccin, tålamod, fakta och mjuka armbågar, bland annat.

Men Covid-19 får inte heller bli ett alibi för att glömma bort allt det andra viktiga vi måste hjälpas åt med, tänker jag.

Ge blod. Om du kan. Ge med hjärtat.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar