söndag 18 december 2022

Årets julkula blommar fortfarande

Nej, den är fortfarande ingen fullmåne. Slät och intetsägande. Har funderat så många gånger på att göra om den till det. En lysande måne bara. 

Men sedan tittar jag på de här blommorna igen. De som är ditmålade av en ambitiös och talangfull amatörhand, tror jag. Och kan vid en nära anblick inte med att slipa bort den här charmigheten. Någon har lagt ner jobb på de här blomstren en gång i tiden. Plitat fram blad och knoppar. Gett bort dem till en älskad person sedan? Eller ställt den runda vasen på en framträdande plats i sitt eget hem? Jag kan bara inte låta bli att låta dem vara kvar. Trots att blombladen är på väg att slitas ut, och att min heta längtan efter en fullmåne-vas inte riktigt vill ge sig.

Minns att jag gick och sneglade på den länge, där den stod i second hand-hyllan. Visste inte riktigt om jag älskade den tillräckligt för att köpa med den hem eller inte. Nu vet jag.

Sköt om er.

Och kram.

ps Men var inte den här, som skymtar under ostkupan årets julkula då? Jo. Men det här är årets julkulevas. Fattade ni inte det? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar