torsdag 8 december 2022

Sjöhäst, fladdermöss & något som rockar

Ni minns säkert häromdagen, att jag började spåna lite på ett par bildidéer. Ett par knasiga bildidéer. Fick tanken om en fladdermus som ser rött, bara för att jag läste om ljusföroreningarna som vi människor sprider runt oss, sådant som får många djur att bli förvirrade och må dåligt, som fladdermössen. Därför görs det experiment med rött ljus utomhus på kvällstid, för att se om det underlättar för de kvällspigga djuren. Därav min idé, som naturligtvis slutade med en stiliserad gran också, mitt bland de glada röda julkulorna. Där har den stackarn liksom bara helt sonika strandat, mitt i det lagom sticksiga riset. För att den gillar rött ljus, antar jag. Och julen!

Gjorde ett par olika färgsättningar och kom på att det här nog mest ser ut som en rocka på djupet. Bland diverse havslevande växter. Havsfrukter. Havstulspan? Havsanemon? Visst finns de? Eller är det bara två ord som låter vackra i mitt huvud? Korallrev, de finns ju i alla fall, även om de fortfarande är mycket hotade.

På tal om på djupet... Hehe. Tror det var bästa hoppexpert Lotta Björe som förmedlade information om hur hästar ser. Något om att de har lättast att urskilja grått, blått, gult och grönt. Det födde naturligtvis ännu en knasig tanke i min hjärna: Jag bara måste skapa en bild som hästar kan se. Haha. Alltså i grått, blått, gult och grönt. Här ser ni den bästa versionen. Man skulle lätt kunna tro att det vänstra är en knubbig sjöhäst ur en konstig vinkel. Och att det högra är gapet på en krokodil som sticker upp ur vattnet. Men nej, det är det naturligtvis inte. Det är - förstås - en banan och en gurka som badar. Jodå. Det ser ni väl? ;) En gråmulen dag.

Vi går raskt vidare. Simmar vidare. Och lugnt. Och landar hos en rosa gran. Inte en plastgran väl? Nej. Det är nog en grann gran bara. En som inte barrar, och mest finns i fantasin. Den här färgkombinationen tyckte jag i alla fall blev väldigt fin.

Det var det. Inga julkort direkt, möjligtvis det översta då. Om ni inte föredrar lite udda färger på era julkort då. Som banan-gult och så.

(Måste skryta med att jag fick ett så fint julkort redan igår. Kanske visar er det någon dag. Om ni har tur.)

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Här kan ni se hur det hela började. Och förresten - gissade ni rätt? I så fall får jag gratulera till ett mycket väl bevarat barnasinne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar