fredag 23 december 2022

Hos konstnärsparet

Hej på er. Hur har ni det? Huvudet upp och fötterna ner, hoppas jag? Här hemma har en omgång ljuvliga köttbullar inmundigats (ätits alltså) tillsammans med grönsaker och lite, liiiite rödbetssallad. Försiktigt försiktigt för att inte spilla på fler blusar. Eller byxor. Den tjocka högen med lånade biblioteksböcker ligger och väntar på att bli öppnade och bläddrade i. Var vid gott mod. En sådan underbar titel på en bok, den vill jag genast läsa!

Hoppas ni har hunnit lite. Och orkat lite. Själv har jag faktiskt hunnit fixa det mesta jag ville inför den här julen. OBS, det är inget skryt alls eller så, mer ett konstaterande. Jag minns jular där näsan runnit och halsen kliat och allt fick bero till en annan helg. Det går ju alltid att låtsas att nyår är jul och vänta lite med att fira nyår, om man vill. Några år har jag jobbat så mycket att det inte fick plats något privat pyntande alls, men det gick bra ändå.

Ett sätt att försätta sig i lagom julstämning - om inte allt som du önskat har kommit på plats av olika anledningar - är ju att kika in hos någon annan. Som hos Bill och magiska Marie. Har ni sett de sista avsnitten från det rosa huset på Sicilien än? Annars - gör det! Bara graffiti-målningen som växte fram i deras hall är värd trettio minuter av er dyrbara tid, jag lovar. Åtminstone om ni är intresserade av inredning och konst och annat sådant vitalt och livsviktigt.

Haha, var bara tvungen att visa er den här. Ett övertygande bevis på att mannen har jobbat för mycket med barn den senaste tiden. Plötsligt var de bara där - tomtebenen. Haha. Kul ju. Barnen tyckte också om idén, de skulle hem och fylla alla (nåja) vaser med ben, sa de. Haha.

Anyway. Tillbaka till inspirationen, eller ögongodiset då. Mörner. Jag tror de heter så, orkar inte googla just nu. Mörner gånger två. Ett par som tog sitt pick och pack och flyttade från Stockholm till en gård någonstans i Skåne, tror jag. Här krävs källkoll, som ni hör. Men i alla fall, deras gård - i ljuvligaste julskrud - var på bild (bilder!) i någon inredningstidning som jag scrollade igenom här för ett tag sedan. Tror det var Hus & Hem. 

Sorry för lite dåligt med fakta här, men det här var mest ett spontant dan-före-dan-hej mellan köttbullar och övning på diverse julsång. Gitarren ska fram! Men sök reda på paret Mörners hus. Såå mycket fint med patina och härlig egenhet. Konst uppåt väggarna - de jobbar med konst, bland annat. Och en massa finheter långt bortanför ord som trend och massproduktion. Tips tips.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Om ni missat något av mina inlägg med lite advents- och julfeeling i bildmaterialet, då får ni gärna länka er tillbaka här och här och här. Och här. Och här. Och här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar