måndag 19 december 2022

Mitt mysigaste helgtips

Fixa till lite i läshörnan. Eller läshörnorna. Eller fixa en hörna alls, om du inte har någon ännu. Tips, tips, tips.

Pynta lite lättsamt bara. Behöver ju inte ens vara julpynt, du firar kanske inte jul, men behöver förstås en bra läsplats ändå. Har du inte gott om plats, så gör ändå plats för läsningen. Kanske kan köksbordet fungera, om du har en särskild bricka att lyfta läsmaterialet fram och tillbaka på? Ja, det borde ju gå, tänker jag. Läsa bör man.

Kanske är du lite som jag - vill mest bara bläddra i perioder. I gamla inredningsmagasin med gamla grejer och så. Går ju oftast att låna en hel del sådant på biblioteket, om man vill. Eller köpa någon hög billigt begagnat.

Det viktigaste är ändå att man har bra ljus, hela dagen och kvällen. Så att allt står redo när läslusten faller på.

Får se om vi hinner med någon runda till bibblan i år. Ibland lånar vi hem en hel drös med sköna julböcker. Konst och musik och seriealbum och fotoböcker och annat ögongodis brukar slinka med hem i lånehögen vid den här tiden. Bra att kunna välja sina julböcker helt själv, och kunna lämna tillbaka dem sen.

Miljöböcker. Det finns det också gott om att låna, förstås. Fast på ett sätt är ju alla biblioteksböcker det. Jaja. Lite fint vill man ju ha i läshörnorna, anyway.

Sköt om er.

Och kram.

ps Varför den där tomma lampskärmen ligger där? För att det är en kombinerad läs- och arbetshörna för mig. Något är alltid på gång här. Oj, vad stressande, kanske någon tycker. Men nej, det är bara kul att veta att det finns något bra återanvändningsprojekt på lut. När fixar-andan faller på - och läslusten falnar en aning, tillfälligt alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar