tisdag 20 december 2022

Jag och mina tallrikar alltså

Jo då. Det skramlar oroväckande när jag plockar bland mina jultallrikar. Många är de. Och andra tallrikar.

Samlartallrikar av alla de slag samsas i samma höga högar. Där ligger en båt och en lucia och en kärve i ett enda virrvarr. Och några morsdagsvarianter. En med motiv som handlar om idrott. Men just nu handlar det mesta ju om jul. Det finns nog inget enklare sätt att dekorera en odekorerad vrå - än med just en jultallrik eller två.

Favoriterna är definitivt de från Gustavsberg. I det härliga materialet benporslin. Stadiga och med stämning på. Kanske ska våga oss på att äta jullunchen på en pepparkaksgumma och hennes gubbe, gubben och jag? Nja, är ju så himla rädd om dem, vet ja. Vill helst inte ha minsta repa i kattens päls eller månens skära. Men nu ska jag leta vidare i mina tallrikshögar. Letar särskilt efter en särskilt gullig. Visar er kanske senare var den hamnar, om, om jag hittar den.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Minns ni förra året, när jag försökte mig på att måla av en av Stig Lindbergs oslagbara, dramaturgiska? Haha. Blev väl så där. Förmodligen tur att jag inte har så mycket tid att måla av varken det ena eller det andra den här julen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar