fredag 3 december 2021

Den gröna tråden, bara

Det är officiellt, jag hinner ingenting. Fast det känns som jag gör en massa massa grejer hela tiden. Kanske just därför? Asch. Ingen ko på isen. Det är långt till jul. Den röda tråden har ju inte ens rullat halvvägs än, vetja.

Nu tar vi det lugnt, och djupandas lite. Har ju hunnit måla en hund den här veckan. Eller två. Och lite annat också faktiskt. Som tur är.

Anyway.

Här ovan ser ni den gröna tråden. Eller rättare sagt var den kom ifrån. Den som jag hängde upp juläggen i. Ni vet, de ni såg på köksväggen igår. Jodå. Tog en tråd från mattan som långsamt, långsamt trådar upp sig, så att jag med tiden kan knyta lite "flätor" i luggen på den sedan, är det tänkt.

Fast det finns minst en triljon olika snören här hemma - second hand inköpta skosnören, diverse garnnystan, broderigarn, snygga band och andra vanliga överblivna runda och platta och matta och blanka - måste jag ändå använda en grön och skön tråd från den ärvda mattan. 

Så är det att älska återanvändning. Det är ingen trend. Det är en passion. Ett sätt att leva. Det enda sättet att överleva i framtiden? Förmodligen.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Egentligen har jag jättejättemycket att blogga om, men jag hinner verkligen inte. Skulle ju gett er filmtips, det lovade jag för länge sedan. Sorry, men ni hinner säkert inte titta på film ändå. Bara för att nämna en grej.

Och så började vi kika på en rolig gammal TV-grej häromkvällen. Har bara hunnit till första avsnittet än, men det verkar lovande. Lovar berätta mer när vi sett fler avsnitt. Julkalendern har vi inte ens hunnit slänga en blick på - ännu. Snart, snart. 

Kortfilmer. Jag säger bara kortfilmer. De är ju bästa grejen när man vill titta på något litet, snabbt, fast man egentligen inte alls hinner. Fem minuter här och en kvart där, medan man unnar sig en påtår eller så. Bästa tipset när man vill båda ha och äta kakan, fast man egentligen inte hinner nåt av det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar