tisdag 21 december 2021

Julkort. Kärnfulla. Med knorr.

Det blir kort idag. Kort, men kärnfullt. Ni kommer kanske ihåg att jag fotade julkort någon gång i våras? Med hjälp av klassiska spelkulor? Jodå. Här blev det en gris, även om den verkar lite vissen på något vis. Ledsen?

Kanske föredrar ni ändå något åt det mer vegetariska hållet? Ett äpple om dagen håller corona-stressen borta, något sådant skaldade jag förra året. Men nu är jag osäker på om det verkligen räcker med bara ett enda.

Tror vi behöver fler än så, minst två.

Men se där, genast en gladare och godare gris - med knorren på plats!

Fyra julkort för er att skicka digitalt, om ni vill. Till djurvännen. Äppel-päppel-diggaren. Eller till vem som helst som behöver en god och glad hälsning i jul.

Sköt om er.

<3

/helena

ps På tal om kort. SVT bjuder på ett litet kortfilmspaket idag, den korta dagen till ära. Det är ingen brådska, om ni inte känner att ni har tid i dessa mörka dagar, det norrländska lilla kraftpaketet ligger kvar på play ända till juni 2022. Så det så.

Spana gärna in alla kortfilmerna på svt play. Där finns något för alla, skulle jag vilja säga. Passar bra när man inte hinner titta egentligen, men ändå vill slappna av med något mer eller mindre lättsmält emellanåt.

Det är grisens fel. Jo, den heter så. En halvtimmeslång pärla med Sif Ruud. Från 1973. En lite besynnerlig film. Om kvinnans frigörelse? Ja, allt är tydligen grisens fel i alla fall. Så kan det vara. Så kan det gå, redan när vi är små. Länkar er här till: Det är grisens fel, på svt play.

Kort tilläggstips på slutet här bara - spana in Öppet Arkiv på SVT play. Ordentligt, om ni inte har gjort det förut. Där finns massor av skön, nostalgisk (och ibland irriterande långsam, tycker man ju numera...) tittning för den som vill drömma sig en bit bakåt i tiden.

1 kommentar:

  1. Bättre en manlig gris än en grisig man
    Bättre en sorglig dag än en daglig sorg
    Bättre en skallig dansk än en dansk skalle
    Bättre en mänsklig stat än en statlig människa

    (utdrag ur "Saga" hämtad från Anacka av Alf Henriksson 1980)

    <3 Mannen

    SvaraRadera