torsdag 16 december 2021

Tre fjädrar, en liten sol and matchy matches

Hallå där! Hoppas allt är väl med er. Känns ju lite jobbigt med manfallet i Musikhjälpen, menar jag. Men. Inget ont som inte har något gott med sig: KODJO!!!!!!! Och Linnéa H!!!!!!!!!!! Musik i våra öron att höra deras roliga, engagerade och empatiska röster. Vilket jobb de gör. Och Linnéa alltså, bara hoppa in och göra radio igen, för första gången sedan 2015. Vilket mod att bara hoppa in så. Hoppa på. Sådant känns - hoppfullt.

Vi håller såklart i och ut och önskar att alla bidrar extra mycket i kampen för att alla barn ska få vara barn, och slippa hårt och farligt och - ja, arbete överhuvudtaget. Barn ska INTE arbeta. De ska bara jobba med det svåra i att bli bra vuxna så småningom. Och för att det ska kunna ske måste de få gå i skolan. Överallt i hela världen måste föräldrar ha möjligheter att låta sina barn gå i skolan. Det är det vi måste kämpa för, hör ni.

Annars då? Jo, här pågår vardagen som bäst. När den är som bäst överraskar den en med att färgmatcha. Som när jag upptäckte att det inte fanns några fler tändstickor i jul-asken och därför började leta efter någon annan ask att flytta över ifrån. Och råkade lägga den på en av våra köksbrickor och plötsligt skapades magi!

Så fram med kameran, fort fort och föreviga något som slumpen arrangerade så bra alldeles själv. Blir kanske ett litet konstverk som jag kan dela med er en vacker dag. Heja Slumpen och en alldeles lagom gnutta sol!

Det var nog mest det. Och just det, dagens bilder här är också nytagna, ville visa er hur en adventsljusstake helt utan ljus ser ut. Alltså det finns ju fyra små stumpar i den, som dekoration, men inga som tänds. Lite kul att illustrera vardagssagan om de matchande tändstickorna med en ljusstake helt utan ljus, va? Eller hur?

En julkula. Två klubbor. Tre skat-fjädrar. Fyra små julgransljus. Serverade på glad glansig glassig bricka, så kan en slags adventsnedräkning också se ut. Allt på brickan är förstås vintage eller åtminstone second hand.

Gjorde ju ett inlägg om den här idén för ett tag sedan, och jag har fortsatt att ändra och ändra bland mina olika små glas-saker här på brickan allteftersom adventsveckorna har rullat fram. Nu börjar det eventuellt bli dags att ändra igen, till årets verkliga julversion. Vintage-julen 2.0 liksom. 

Nyfikna? Hm. Kan hinta med att det nog kommer bli ett och annat ljus inblandat i slutversionen av det här relativt självlysande arrangemanget. Ljus, värme. Och hopp!

Sköt om er.

<3

/helena

ps WE ARE FAMILY!!!!!! Sister Sledge. Wow wow wow. Sååå bra musik i Musikhjälpen just nu. Queen tonade ut för en stund sedan! Yeah!!!! Hoppas ni fortsätter önska bra musik hela veckan ut. Bara mata in önskningar, menar jag. 

Inatt måste jag nog stanna uppe hela natten, känner jag. Förra natten tittade jag på när Kodjo, Charlie från Vår tid är nu, och en kvinnlig konstnär som jag inte kommer ihåg vad hon heter, jobbade fram motiv med hjälp av krumelur-lek, händer, färg och en och annan pensel och palettkniv. Var spännande att följa deras samtal och deras konstnärliga alsters framväxt där en stund. Blev väldigt inspirerad att jobba vidare på ett par av mina egna bildidéer. 

Nu ska jag lyssna vidare och tänka, tänka, tänka mig en värld helt utan barnarbete. Hur skulle den se ut? Tja. Bra. Underbar. En utopi, tänker ni. Nja. Framtiden kan även överraska oss positivt, vet ni. För i framtiden kommer dagens ursmarta och engagerade kids vara vuxna och verkligen visa var klimat- och jord-skåpet ska stå. Tror mig. 

Men. Tankens kraft är ju bra och så, men den räcker inte på långa vägar. Ni vet vad ni måste göra. Önska, önska, önska bra låtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar