måndag 6 december 2021

Fem särskilt fina - snö, stjärnor & annat fint

Jodå, tro det eller ej, jag tycker vi river av en härlig - och sprillans ny - Fem särskilt fina. Det kan vi behöva.

Medan snön ligger kvar, ljus och fotovänlig, plockar vi fram några vintage-saker som tycker om varandra.

Eller jag hoppas det i alla fall, att de ska trivas ihop, för de har ju inte träffats så mycket förut. Det är det som är själva poängen här - att fem av våra begagnade, återanvända ting ska få komma fram i ett nytt sammanhang.

Gitarr-bordet alltså, så bra det blev! Älskar vårt lilla avlastningsbord. Egentligen är det ju en elbas, en före detta elbas... I hålen där halsen satt fast passar det utmärkt att sätta några pennor. Fint som snus när andan faller på att krafsa ner ett par kråkfötter eller så.

Kråkfötter inne alltså, och ute. Så gulligt. Och bulligt, med ett så tjockt lager snö. Älskar't! (Minns ni när varenda bloggare uttryckte sig så hela tiden? Fattade aldrig grejen då. Gillar ju inte mode, eller modeord, eller modeuttryck. Men nu när det verkar vara helt ute att säga så, då provar jag naturligtvis att använda det. Hehe.)

Julstämningen på utsidan är redan här, som ni ser. Vi får väl hoppas att den stannar kvar ett tag till. Annars blir det bra ändå. Julstämningen på insidan kommer inte smälta bort i första taget, den är alltjämt solig och saklig second hand.

1. Har två sådana här stjärnformade grytunderlägg. Loppade någon gång, tror jag. Olika träfärger lagda intill varandra, som intarsia. 

2. Julkulor kan ta sig ut på många sätt. Överblivna "proppar" till flaskor och karaffer blir jättefina tillsammans. Glänser och blänker och sprider ljus. (Har en jättestor sådan här propp-kula någonstans, den kunde jag tyvärr inte hitta just nu, men de här tre gjorde sig ju väldigt bra ändå).

3. Böcker. Det finns ju hur många som helst där ute i vintage-världen. En del funkar bäst som prydnad på ålderns höst. Eller vinter då kanske.

4. Bas-bordet. Här kan man sitta och ta sig en kopp kaffe. Eller te. Och skriva ett par rader, som sagt. Eller läsa. Eller bara filosofera en stund.

5. Det får väl bli "bordsbenen" då. Böcker igen. I det här fallet består de av mina gamla inredningsböcker. Gedigna saker. Med Terence Conran överst i högen. Tittar sällan i dem längre. Om jag skulle vilja det, då är det ju bara att plocka bort de Fem särskilt fina grejerna och lyfta på kroppen, gitarrkroppen.

Älskar verkligen allt som är ojuligt juligt. Det som inte är så uppenbart. Det som kan ligga kvar året runt, om man så önskar och vill.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Bara att ut och leta efter överblivna småsaker att pynta med nu då. En udda stjärna, eller två. Några gnistrande ting att addera. Älskar till exempel att dekorera med pärlhalsband av alla de slag. Gärna sådana som är sönder. Pärla för pärla att pryda julgruppen, adventsljusstaken eller något hörn i hemmet som behöver lite extra uppmärksamhet i stundande Lucia- och jultider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar