onsdag 8 december 2021

Matchande musik

Har gått och nynnat på den där Taube-låten i över en vecka nu, och så igår försvann den äntligen från hjärnan.

Puh, tänker man ju då. Den är borta! Men då började jag nynna på någon annan jobbig - jobbigare - jullåt och så började jag sakna den första igen. Men ni vet hur det är - när en slinga fastnar, några strödda toner bara ibland, de sitter ändå där, fast som berget, tjatigt tjatigt bland diverse hjärnceller tills någon annan låt tar över.

Så jag bad mannen nynna på Taube-låten igen, så nu så. Nu nynnar jag för full hals på Knalle Juls vals igen. Min lilla gran, så grön och fin... Min lilla gran, så smal och ful... Min lilla fru, du är så söt... osv osv osv osv...

Hittade en skiva med Benny Anderssons Orkester, a.k.a. BAO, ni vet. Tommy Körberg sjunger, och Helen Sjöholm. Tomten har åkt hem, heter albumet. Va? Och jag som bara har börjat pyntandet. Några vrår är klara, andra väntar på att jag ska klippa sönder något och sätta ihop det igen. Jodå. Lite så. Och en hel del annat. 

Nu lyssnar vi på Taube, va? Och tänker att det väl inte är helt nödvändigt år 2021 att det är just frun som kokar gröten...

Sköt om er.

<3

/helena

ps En dag ska jag ta mig tid att göra en ordentlig inventering av mannens slipsar. Kanske julslipsarna enbart först, tror de är rätt många faktiskt. Alla köpta second hand. 

Vet inte om man kan hitta så fina kvalitetsslipsar där ute i den stora vida vintage-världen längre? Tittar sällan på slipsar numera, här hemma finns, som sagt, så att det svämmar över i garderoben. 

Vi borde nog lämna in några. Fast man vet ju aldrig när man kan behöva en rutig, randig, prickig eller grön. En för kort. Eller en väldigt smal. Eller lite tjockare. Eller ful. Eller röd. Vinröd. Orangeröd. Rosa-röd. Eller en blommig för den delen. Någon nästan blomstrande som en hel julgrupp, har jag för mig.

Kanske bäst att vänta till efter nyår med en slipsinventering ändå. Fast vem i hela friden är intresserad av att köpa en god och glad och väldigt röd slips då då? Hm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar