lördag 18 december 2021

Det var en gång en saga om två vuxna

Tjolahopp på er. Pippi här. Ville bara berätta en alldeles sann saga för er. Nej, vänta, gå inte, den är inte lång.

Och absolut inte lika långtråkig som disk och annat sådant trist som vuxna håller på med jämt. Nej, det är inget skämt. Diskar de inte, så dammtorkar de ju. Och dammsuger. Och allt annat dammigt med damm i, ni vet.

Det här är alltså sagan om två vuxna. Haha, nej jag bara luras! Det här är sagan om två människor som vägrade bli vuxna, åtminstone på ett sådant där tråkigt vis, som bara innehåller disk och damm och annat oskoj. 

- Skepp Ohoj, nu lämnar jag över ordet till hon som bor här i den här bloggen, hon litar visst inte riktigt på mig, säger hon. Hm, undrar varför? 

- Lilla Gubben, se upp, nu hoppar jag upp!

/Pippi

<3

/helena

ps Bäst att reda ut ett och annat, även om Pippi naturligtvis har rätt i sin kloka saga och analys. De två ovuxna vuxna som bor här har tagit fram julkopparna, ätit gräddig och go fika, sneglat på Musikhjälpen, dammat lite, dragit för tidigt i På spåret (så att säga), svurit över det (mest jag), slätat över det hela genom att klara andra resmålet på tio poäng, fixat och donat och pysslat här hemma en del. (Plus en del annat som jag berättar om senare.)

Och nu kommer jag in till er och röjer upp efter Pippi och berättar att jag älskar min festivalaffisch så mycket - den som Per Åhlin gjorde till 2015:års festival. (Den som är betydligt finare i verkligheten än den sagofierade och reducerade biten ni ser här ovan.)

Snart är det filmfestival i Göteborg igen. Och med det en sprillans ny filmaffisch. Råkade skriva 2021, när jag menade nästa år, måste bero på att man inte bara är dagvill numera, utan helt årsvill ibland. Som om de senaste åren gått jättefort, eller okontrollerat långsamt, samtidigt. Ja, ni förstår säker hur jag tänker och känner här.

Drakbåten. Har ni hört talas om den? Läser för fullt en berättelse om en riktig båt som låter som en konstig sagobåt. En både fascinerande och lite sorglig saga. Som de bästa alltid är. Eller en spökhistoria kanske?

Lap-See Lam heter konstnären bakom 2022:års filmaffisch. Klicka in er och läs mer om henne, och historien bakom båten och affischen som blir den färgglada löpsedeln utåt för Filmfestivalen med stort G!

- Älskling. Vad ska vi leka nu då? Jaha. Du är upptagen, säger du. Med att skriva. Något seriöst? Nej, jag tänkte väl det.

Jaha. Jag får väl kolla om Pippi har tid att leka lite då. Vi kan ju jämföra vem som är starkast och så. Pippi har nog inte koll på exakt hur armstarka vi vuxna egentligen blir av allt det där diskandet och dammandet. Vi kan ju inte bara lyfta en häst, eller två, vi kan lyfta en häst, eller två, plus dammsugaren, diskborsten, strykjärnet och en fyra, fem koppar kaffe per dag. Ungefär.

Sköt om er. Höll ju på att glömma det viktigaste: Sköt om er. Och diska lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar