lördag 25 december 2021

Här hemma - ren och skär julstämning

Hej, mina vänner. Lite oredigerat här, direkt from the life. Häng med i våra opretentiösa vintage-banor.

Utanför ligger snön kvar, för vi har verkligen haft köldgrader ett tag här i den relativa södern nu. Det känns läge att använda begreppet köldgrader, istället för det som låter betydligt mesigare och snällare - minusgrader. Även om norrlänningarna säkert skulle skratta ihjäl sig åt att jag kallar tio, femton grader för köld. Kyligt, skulle de väl möjligtvis tillåta mig att säga.

Tre visa och vackra snögubbar står som fastfrusna en bit bort i grannskapet, och det är de väl också. Mannen gör sig redo för att låta mig sjunga ett par julsånger till. Han har fortfarande röstvila, men några ackord på hand har han ju alltid över.

Jag kikar nyfiket över hans axel och undrar vad han gör just nu. "Rensar mejl från förra året och bakåt". Haha, ja, det är inte alla som rensar sina mail-korgar med regelbundenhet, eller också är det det han gör - en gång om året, eller så. Och jag lovar att det här inte är tillfixat och arrangerat - det är på riktigt. Just när jag kikar fram på hans skärm håller han på att rensa bort ett mejl som länkar till den här sajten om återvinning. "Stopp, stopp, stopp!". Sa jag och påminde om att länken vill jag ha kvar, även där på det vi kallar för skrivbordsdatorn. 

I den lilla arbetshörnan står en liten pennvässare som påminner om att världen är så stor så stor. Och titta där, det har visst snöat lite på hålslaget också... Hm. Dammtrasan har ju jullov nu, får se om dammsugaren orkar jobba en stund på ob-tillägg.

Medan en pappa drar runt på en gullig rosa pulka-last här utanför, funderar jag på hur jag ska få ihop den här ekvationen - passande ram med teckning med ren på. Det är någon sötnos på mannens jobb som har skapat ett konstverk som kräver sin inramning igen. Och jag ska lösa det på något bra sätt, tror jag bestämt.

Nu ska vi snart äta kallrökt lax, kokt potatis och päron- och paprikasallad. Med en experimentell sås till. Något jag kom på; en kall vispad gräddsås med kanel och peppar i. Vi får väl se hur det bli. Bra, tror jag. Och lite gott. 

Sköt om er.

<3

/helena

ps När vi (läs jag) sjungit en stump och vi vilat en stund på maten och diskat alla faten. Nåja. Då ska jag fortsätta att jobba på en bildidé jag börjat med. Den är till er. Så den kommer in hit så småningom. Om den blir tillräckligt bra för att visas upp, vill säga. (Eller om den blir väldigt dålig - så att ni får något att skratta rått och hjärtligt åt...). Kram! Vi ses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar