fredag 17 december 2021

Här hemma - dejt med dammtrasan

Tittar in med ett snabbt hej till er, innan jag virvlar vidare. Lite som dammet på skänken virvlar jag fram i solljuset. Ja, det är ju på väg ner nu, men vilken ljus dag det var. Och avslöjande. Ser nästan ut som frost där.

Å andra sidan känns isbane- och kälkkänslan helt rätt här och nu, när jag tagit fram de gulliga prydnaderna med vinter i blick. Sjunger han julsånger? Eller håller han ett tal om alla barns rätt av vara barn. - Nej, till allt barnarbete i världen, säger han förstås. Och låt oss i pulkabacken svänga loss! Fast snön har ju smält bort.

Utom här uppe på skänken då. Vad ska ni göra i helgen? Öva julsånger? Tända fjärde ljuset? Släcka fjärde ljuset! Ta det lugnt? Läsa något mysigt? Koka risgrynsgröt? Baka? Koka knäck? Inte bli knäckt över att den inte vill stelna hur länge ni än kokar den..?

Ja, jag har i alla fall en dejt med dammtrasan inbokad. Fast det handlar bara om snabbdejting, såklart. Sedan vill jag umgås med en annan mjuk sak - Mannen! Och lyssna på alla era, våra, önskelåtar i Musikhjälpen.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Hur gick det nu med att använda änglaspelet som adventsljusstake? Började de plinga och plonga så där stämningsfullt och fint redan efter tre tända julgransljus? Nej, faktum är att de var snälla nog att börja ljuda lite svagt endast med hjälp av två mini-lågor. Spelglada små tydligen. (Och nej, änglaspelet tänds aldrig i närheten av något brandfarligt, som vackra vintage-saker i trä. Eller damm.).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar