onsdag 1 december 2021

En spännande pappersprodukt in, och en ut.

Den här bloggen handlar ju sällan om kläder. Här är det mest saker. De kära vintage-sakerna. Men visst har vi även blivit bättre på att köpa våra kläder second hand. Numera köper vi nästan alla våra skor och kläder så. Så det så. Och här ovan ser ni kläder från Underlandet. Alice' kläder alltså. Tyckte denna outfit andades så mycket begynnande jultider. Eller hur?

Men nu ska den strax lämnas in, boken om Alice alltså. Till närmaste second handinrättning. För om det ska finnas några fina ting att köpa begagnade, då måste vi ju också anstränga oss för att lämna in något för andra att finna och ta till sig. 

Oj, glömde att varna för spoiler alert. Här ovan ser ni nämligen den finaste julklapp, eller adventsgåva i mitt fall, som man kan få - ett helt nytt och fräscht år.

Men, vad händer här då? Jaha. Det är bara den lilla draken, på en av våra senaste små målningar, som vill säga hej. Hej hej.

Våren i närbild. Nu när jag ändå har råkat visa er en sida i Borås Fotoklubbs fina - jubilerande - almanacka för 2022, kan vi ju lika gärna pass på. Att snoka och spana och zooma in lite på det spirande ordet frö. Blir så sugen på att gå in i den där affären, men det går ju inte, den finns inte mer. Men visst ser det fint ut? Känner ni igen motivet, säger ni? Ja, då beror det kanske på loppis-tavlan i vårt kök. På tavelväggen där hänger ibland en liten tavla med just det frö-huset i fokus.

Våren även hos Alice? Är det det som de viskar om, tro? Något för den lagom lilla person att upptäcka, som kanske får den här boken i julklapp sen? Sen, när vi har lämnat in den. Tillsammans med memo-spelet med Spöket Laban på. Jo då, kommer klara att lämna ifrån mig det, utan att ha använt det som en del i något konstnärligt som jag tänkte när jag köpte det. Har inte hjärta att göra så, det är så fint och oanvänt och borde få komma till nytta som spel, helt enkelt. Något att pyssla med i väntan på nästa år då kanske? För någon lagom stor och leksugen person.


 Det var det. En spännande pappersprodukt in, och - minst - en ut.

Hej då då. För nu, som man säger.

Och sköt om er.

<3

/helena

ps Det var decembers andra inlägg det. Decembers första inlägg hittar ni här. 

Och boken om Alice heter: Sagan om Alice i verkligheten, av Christina Björk & Inga-Karin Eriksson. Den är från 1993. Om ni vill söka efter den på något antikvariat eller Bokbörsen eller så

Borås Fotoklubbs Almanacka för 2022 innehåller som vanligt nostalgiska bilder från vår lilla storartade stad.

Hm. Tänk hur många fantastiska vyer som har försvunnit genom åren. Borta bara. På grund av en eller annan ny tanke. Eller någon motorväg. Men det finns mycket vackert kvar. Väldigt mycket. Och mycket nytt, som väl också är rätt okej. Mer än okej, tycker jag allt.

pps Här ser ni några fler bilder från boken, och memo-spelet, jag bubblar om här ovan. Där hittar ni också en kul ord-lek.

1 kommentar:

  1. Målningen finns att köpa nu - tillsammans med flera andra: https://www.tradera.com/profile/items/5299159/kulturbo
    Hela köpbeloppet går till BRIS

    SvaraRadera